10 redenen waarom je als vrouw aan CrossFit zou moeten doen

10 redenen waarom je als vrouw aan CrossFit zou moeten doen

Vrouwen crossfit

Met meer dan 11.000 CrossFit affiliates wereldwijd is CrossFit niet langer een sport voor krachtpatsers en bodybuilders. Elke dag zijn er tal van vrouwen die aan CrossFit doen en daar veel plezier in hebben. In deze blog geven we je 10 redenen waarom elke vrouw aan CrossFit zou moeten doen.

1. Je leert met gewichten omgaan
Heb je nooit aan krachttraining gedaan omdat je bang bent geblesseerd te raken of dat je niet precies weet wat je moet doen met al die barbells en gewichten? Dan is CrossFit de perfecte manier om daar mee te starten. Zo zul je bij de meeste boxen eerst de basis (Fundamentals) moeten leren voordat je zogenaamde WOD’s (Workout of the Day) mee mag doen. Tijdens de Fundamentels werk je aan je techniek en leer je op een veilige en effectieve manier met gewichten om te gaan.

2. Snel verveeld? Met CrossFit niet
Een CrossFit training bestaat uit veel oefeningen in een korte tijd uitvoeren. Zo ben je in een WOD bijvoorbeeld aan het gewichtheffen, rennen, roeien, zwaaien met kettlebells en werk je aan je gymnastiek zoals het oefenen van je handstand. Ondertussen houdt je coach alles bij met een timer om er een wedstrijdelement aan toe te voegen.

3. Meetbare resultaten
CrossFit draait veel om getallen, maar je zal niet zo gauw iemand horen over zijn of haar gewicht (tenzij het is hoeveel ze tillen). CrossFitters houden vaak hun Persoonlijke Records (PR’s) bij zodat je makkelijk kunt zien of je vooruitgaat in kracht en uithoudingsvermogen.

4. Je lichaam gaat er strak uitzien
Het mooie van CrossFit is dat door de variatie in de oefeningen elk lichaamsdeel wordt getraind, wat je snel zal merken aan de veranderingen van je lichaam.

5. Je kunt gewichten en oefeningen schalen
Niemand in een CrossFit box zit op hetzelfde niveau en toch doet iedereen dezelfde oefeningen. Dat komt omdat de oefeningen worden geschaald zodat iedereen ze kan uitvoeren. Zo zal bijvoorbeeld iemand die net is begonnen zijn pull-ups uitvoeren met een oefeningenband of een lichtere kettlebell gebruiken dan is voorgeschreven.

6. Nieuwe trainingsmaatjes
CrossFitters onder elkaar vormen een echte community en een goede coach creëert samenhorigheid en kameraadschap in zijn box. Het is dus de normaalste zaak dat een ervaren CrossFitter tips deelt met iemand die net is gestart en iemand aanmoedigt die met een oefening bezig is. Vooral CrossFitters die rond dezelfde tijd zijn gestart vormen een speciale band omdat zij tegelijkertijd groeien en beter worden.

7. Efficiënt trainen
Je kent het wel.. je hebt een uur de tijd en wilt werken aan je cardio maar ook aan kracht. Je staat 45 minuten te steppen en hebt daarna nog maar 15 minuten om aan krachttraining te doen. Geen ideale workout dus. Als je maar een uur de tijd hebt om te sporten, dan is CrossFit dé sport voor jou. Bijna alle WOD’s bevatten namelijk een mix van cardio en krachttraining. Je zult er versteld van staan wat een training van een uur met je lichaam doet.

8. Maak een einde aan je trauma’s van gymles
Ben je vroeger tijdens gymles getraumatiseerd door touwklimmen of kon jij zonder mogelijkheid een fatsoenlijke handstand maken? Dan is CrossFit de kans om hier eindelijk mee af te rekenen. Bij CrossFit neemt een coach namelijk wél de tijd om je technieken aan te leren zoals touwklimmen, pull-ups, push-ups en handstanden. Er is hier niemand die je uitlacht en je kunt in je eigen tempo aan je techniek werken.

9. Het is net Personal Training, maar dan goedkoper
Een CrossFit training heeft veel weg van Personal Training, maar het is een stuk goedkoper. Zo heb je altijd een of meerdere coaches tot je beschikking, die zich in jou als persoon verdiepen en je helpen met je persoonlijke doelstellingen.

10. CrossFit helpt in je dagelijks leven
CrossFit maakt je dagelijks leven een stuk gemakkelijker. Denk eens aan het sjouwen van die zware boodschappentas, even snel een sprintje trekken of het vervangen van de waterkoeler op het kantoor waar je werkt. Omdat CrossFit zich richt op functioneel trainen, zul je hier in het dagelijks leven ook profijt van hebben.

Ervaar het zelf!
Vrouw of geen vrouw… CrossFit moet je gewoon een keer hebben geprobeerd. Vraag nu een gratis proefles aan en maak kennis met onze box!

Proefles CrossFit