5 redenen om vandaag nog te starten met CrossFit

5 redenen om vandaag nog te starten met CrossFit

CrossFit buiten

Voor degenen die nieuw zijn op dit blog en nog niet bekend zijn met CrossFit: het is een trainingsmethode waarmee je verschillende fysieke vaardigheden van het lichaam traint zoals kracht, flexibiliteit, uithoudingsvermogen, snelheid en mobiliteit. Een workout bestaat uit functionele bewegingen, vaak op een gevarieerde manier en in een hoog tempo.

Een zeer effectieve manier van trainen dus. Maar toch denken veel mensen nog steeds dat CrossFit alleen voor afgetrainde beesten is die in ontbloot bovenlichaam met gewichten aan het smijten zijn. Niets is minder waar. Wist je dat er bij ons een aantal dames trainen of hebben getraind die zwanger zijn? En dat we Junior CrossFit geven aan kids die pas 5 jaar oud zijn? Zo zie je maar, CrossFit is voor iedereen geschikt. Om jou hiervan te overtuigen zetten we nog eens 6 reden op een rij waarom jij vandaag nog zou moeten starten met CrossFit.

#1 Je wordt functioneel fit
CrossFit workouts bestaan niet alleen maar lomp en zwaar gewichtheffen zoals veel mensen denken. De trainingen zijn geen dag hetzelfde en je bouwt zowel kracht als conditie op. Daarnaast train je je mobiliteit, flexibiliteit en leer je je lichaam nieuwe bewegingen. Dit zorgt er niet alleen maar voor dat je strakker, fitter, sneller en sterker wordt. Het helpt je ook nog eens in het dagelijks leven. Even je familie helpen met verhuizen, werk in de tuin, die zware boodschappentas sjouwen… noem maar op.

#2 Je leert nieuwe dingen
Je lichaam leert dingen die je normaal nooit zou leren. Denk maar eens aan de beweging die je maakt als je een snatch doet. De snatch is een vorm van gewichtheffen waarbij je de barbell in één keer vanaf de grond boven je hoofd tilt. Grote kans dat je deze beweging nog nooit hebt gemaakt.

#3 Je traint op zwakke punten
De kracht van CrossFit is dat een workout nooit hetzelfde is, daarom noemen we het ook Workout of the Day (WOD). Wanneer je naar een training gaat, train je dus automatisch ook op de punten die je minder leuk vindt (en waarschijnlijk ook minder goed in bent). Je traint dan automatisch je zwakke punten. Niet altijd even leuk, maar wel onwijs goed voor je ontwikkeling als atleet.

#4 Je krijgt persoonlijke aandacht
CrossFit is duurder dan een abonnement bij de sportschool, daar kunnen we eerlijk over zijn. Je mag van de begeleiding dan ook wel wat meer verwachten. De trainingen bestaan uit groepjes van hooguit 12 deelnemers en tijdens de training is er volop ruimte voor vragen. Ook word je tijdens de workouts bijgestaan door gecertificeerde coaches die je individuele aanwijzingen geven om je techniek zo goed mogelijk uit te voeren. Deze begeleiding zorgt er uiteindelijk voor dat je workouts sneller afrondt, meer gewicht kan tillen en je minder kans op blessures hebt.

#5 Trainen in een groep
Waar traditionele fitness nogal anoniem voelt, is dat bij CrossFit zeker niet het geval. De ‘CrossFit Community’ bestaat uit een hechte groep mensen die je altijd een goed gevoel geven over jezelf en je overwinningen. Voor je het weet ga je ze als een tweede familie zien! We zien dit in onze box ook. Veel van onze leden gaan samen naar wedstrijden, events en komen in de zomer geregeld samen voor de befaamde CrossFit Climbers Cabin BBQ’s.

CrossFit groep

En… ben je al overtuigd?
Ga jij eindelijk de stap maken en kijken of CrossFit bij jou past? Doe dan eens een proefles mee. Je komt dan in een apart groepje met alleen maar proeflessers dus je hoeft niet bang te zijn dat je niet mee kunt met de rest. Wat houdt je nu nog tegen?

Proefles CrossFit