5 tips voor de beginnende lifters - Crossfit Climbers Cabin

5 tips voor de beginnende lifters

CrossFit

Weightlifting is immens populair. Waar het voorheen voornamelijk door mannen werd gedaan, zijn er tegenwoordig (gelukkig) steeds meer liftende vrouwen. In onze box is dit ook niet onopgemerkt gebleven. Bij CrossFit Climbers Cabin geven we regelmatig weightlifting courses en staat er een speciale weightlifting WOD (OLY) op het programma. Ben jij nog een rookie op het gebied van weightlifing, lees dan snel deze tips!

1. Ken je grenzen
Als fanatieke beginnende lifter wil je snelle tijden neerzetten in je WOD’s en hoge PR’s scoren. Houd hierbij wel rekening dat dit niet allemaal binnen een maand lukt. Alles kost namelijk tijd en geduld. Neem geen onnodige risico’s omdat je denkt dat je een bepaald gewicht wel kunt tillen maar hier eigenlijk nog niet klaar voor bent.

2. Stop jezelf te vergelijken met anderen
Dit is niet alleen voor lifters bedoeld, maar eigenlijk voor alle atleten in het algemeen. Focus er niet alleen maar op om alsmaar beter te zijn dan je trainingsmaatje of andere mensen uit de gym. Natuurlijk is een beetje competitie niet verkeerd, maar als je hierin doorslaat loop je het risico om blessures op te lopen. Ook ga je dan je doel voorbij, namelijk plezier beleven en resultaat boeken. Zorg ervoor dat je jezelf blijft verbeteren, maar doe dit wel op je eigen niveau.

3. Er is geen one size fits all
Iedereen heeft zijn eigen zwakke punten en er bestaat geen ‘perfect form’. Iedereen heeft een andere fysieke gesteldheid en zal dus elke oefening anders uitvoeren. Het kost even tijd om erachter te komen wat precies voor jou werkt. Denk bijvoorbeeld aan een deadlift, iedereen heeft zijn eigen manier voor het correct uitvoeren hiervan. Omdat iemand het anders doet dan jij, betekent niet direct dat hij het verkeerd doet.

4. Focus niet alleen op PR’s
In de eerste 2 jaar dat je aan het trainen bent zal je waarschijnlijk makkelijk je PR’s verbeteren. Dit voelt natuurlijk erg lekker, maar dit zal na verloop van tijd afnemen. PR’s verbeter je dan niet meer met tientallen kilo’s, maar eerder met een paar kilo. Het is belangrijk dat je in je training niet alleen maar hierop focust en je je niet laat ontmoedigen als je PR’s niet meer zo snel verbeteren.

5. Geniet van het trainen
Misschien wel het belangrijkste van allemaal: haal plezier uit je trainingen. Probeer sterker, sneller en beter te worden. Laat je niet ontmoedigen door resultaten van een ander, maar zet dit om in motivatie. Ook als mensen denken dat je gek bent omdat je zoveel tijd in het trainen stopt, probeer hier goed mee om te gaan en haal het beste uit jezelf.

Vraag nu een proefles CrossFit aan
Zin om te starten met weightlifting na het lezen van deze blog? Meld je dan nu aan voor een proefles CrossFit. Wat kun je verwachten tijdens deze proefles?

– Uitleg over Crossfit en wat het met je lichaam doet
– Uitleg over de basistechnieken + uitvoering ervan
– Enkele basisoefeningen
– Afsluiten met een CrossFit workout

Proefles CrossFit