CrossFit

Functionele fitness

CrossFit is een functionele manier van groepsfitness waar we ons richten op het ontwikkelen van fysieke vaardigheden, zoals kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid en snelheid onder een gezellige en inclusieve sfeer.

Algehele fitheid verbeteren

Nieuwe vaardigheden leren

Aan te passen naar elk niveau

De CrossFit-programmering bij Climbers Cabin wordt intern ontwikkeld. We combineren oefeningen en trainingsmethoden uit verschillende disciplines zoals gewichtheffen, gymnastiek, atletiek en cardiovasculaire training om een compleet en uitdagend trainingsprogramma te creëren. Het doel van ons CrossFit-programma is om mensen te helpen fitter en gezonder te worden, ongeacht hun huidige fitnessniveau.

Kracht
80%
CONDITIE
70%
Technische vaardigheid
80%

Zelf onze CrossFit training ervaren?

CrossFit les

Hoe ziet een les eruit?

1. Warming-up

We starten de les met een warming-up die uit verschillende kracht, skill en flexibiliteits vormen bestaat. Zo bereiden we de de juiste spieren en gewrichten voor op de rest van de training.

2. Strength & Skill

Tijdens dit gedeelte ligt de focus op krachttraining en/of verbeteren van een vaardigheid. Hierbij maken we gebruik van een breed scala aan oefeningen. Aan de basis van deze oefeningen staat een functioneel bewegingspatroon. Een maand lang werken we op dezelfde dagen aan dezelfde bewegingspatronen, waarbij afwisseling mogelijk is. Een ideale manier om progressie te boeken!

3. Workout of the Day (WOD)

De training sluiten we af met een workout. Deze workout kan uit allerlei soorten bewegingen bestaan en wordt onder een hoge intensiteit uitgevoerd waardoor je het maximale uit je lichaam haalt. There’s nothing like it!

Wij zijn een officiële CrossFit affiliate sinds 2014

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?