Gymnastics

Gymnastiek

Gymnastics / Calisthenics lessen bij CrossFit Climbers Cabin zijn gericht op het ontwikkelen van flexibiliteit, kracht, coördinatie en lichaamsbeheersing door middel van gymnastische oefeningen op eigen lichaamskracht en vrijwel geen gewichten. Deze oefeningen kunnen variëren van muur handstanden, touwklimmen, en ring dips tot het uitvoeren van complexere bewegingen zoals muscle-ups, vrije handstanden en handstand push-ups.

Ontwikkel lichaamseigen kracht

Leren en verbeteren van (nieuwe) vaardigheden

Aan te passen naar elk niveau

Als beginner zal je eerst de basisbewegingen leren en werken aan het ontwikkelen van de juiste techniek en lichaamsbeheersing. Dit omvat onder andere het aanleren van een goede houding, het verbeteren van de flexibiliteit en het ontwikkelen van de kracht die nodig is voor het uitvoeren van deze oefeningen.

De lessen worden geleid door ervaren trainers die je zullen begeleiden bij het veilig uitvoeren van de oefeningen, voorkomen van blessures en ze zullen je helpen bij het bereiken van jouw individuele doelen.

Kracht
80%
CONDITIE
40%
Technische vaardigheid
80%

Zelf een Gymnastics training ervaren?

2 soorten lessen

Leren, ontwikkelen en verbeteren

Gymnastische vaardigheden

We bieden 2 verschillende Gymnastics lessen aan bij CCC. Bij de Gymnastics Skills les leggen we de focus meer op de technieken en vaardigheden van de turn bewegingen. Denk aan alle variaties van handstanden, kipping bewegingen, en allerlei out-of-the-box oefeningen.

Gymnastische kracht

Bij de Gymnastics Strength les leggen we de nadruk iets meer op het ontwikkelen van de kracht die we nodig hebben om alle turnbewegingen uit te kunnen voeren. Zoals bijvoorbeeld een pull-up of muscle-up. Zonder de benodigde kracht kunnen we ons niet vrij bewegen. Ook deze lessen zijn altijd leuk ingedeeld!

Progressie

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die graag de ‘moeilijke’ vaardigheden wil leren of hier beter in wil worden. Wanneer je (in de CrossFit lessen) merkt dat de gymnastische oefeningen nog niet helemaal lekker gaan, zijn deze lessen de perfecte manier om hier met volledige focus aan te werken. Oefenen, oefenen, oefenen!

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?