Gymnastics & Calisthenics

bemeester jouw lichaam

Gymnastics & Calisthenics lessen bij CrossFit Climbers Cabin zijn gericht op het ontwikkelen van flexibiliteit, kracht, coördinatie en lichaamsbeheersing door middel van gymnastische oefeningen op eigen lichaamskracht en vrijwel geen gewichten. Deze oefeningen kunnen variëren van muur handstanden, touwklimmen, en ring dips tot het uitvoeren van complexere bewegingen zoals muscle-ups, vrije handstanden en handstand push-ups.

Ontwikkel lichaamseigen kracht

Leren en verbeteren van (nieuwe) vaardigheden

Aan te passen naar elk niveau

Als beginner zal je eerst de basisbewegingen leren en werken aan het ontwikkelen van de juiste techniek en lichaamsbeheersing. Dit omvat onder andere het aanleren van een goede houding, het verbeteren van de flexibiliteit en het ontwikkelen van de kracht die nodig is voor het uitvoeren van deze oefeningen.

De lessen worden geleid door ervaren trainers die je zullen begeleiden bij het veilig uitvoeren van de oefeningen, voorkomen van blessures en ze zullen je helpen bij het bereiken van jouw individuele doelen.

Kracht
80%
CONDITIE
40%
Technische vaardigheid
80%

Zelf een Gymnastics & Calisthenics training ervaren?

lichaamseigen kracht

Leren, ontwikkelen en verbeteren

Gymnastics & Calisthenics vaardigheden

We leggen tijdens de lessen focus op technieken en vaardigheden van verschillende turn en calisthenics bewegingen. Denk aan alle variaties van handstanden, kipping bewegingen, muscle-ups, levers, en allerlei out-of-the-box oefeningen.

Gymnastics & Calisthenics kracht + flexibiliteit

Het ontwikkelen van de kracht en flexibiliteit die we nodig hebben om alle gymnastics & calisthenics bewegingen uit te kunnen voeren is cruciaal. Zoals bijvoorbeeld een muscle-up of press-to-handstand. Zonder de benodigde kracht en flexibiliteit kunnen we ons niet vrij bewegen en zijn we beperkt qua mogelijkheden.

Progressie

Deze lessen zijn geschikt voor iedereen die beter wil worden over de controle van eigen lichaam in relatie tot de zwaartekracht. Alle bewegingen kunnen worden aangepast naar niveau doordat er een oneindig hoeveelheid progressies mogelijk zijn.

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?