ZilverFitness (55+)

TRAINEN VOOR 55+ LEEFTIJD

Niemand is te oud om te leren en vooruitgang te maken!

ZilverFitness is een trainingsprogramma dat speciaal is ontworpen voor 55-plussers. Het programma is gericht op het verbeteren van de fysieke fitheid, het vergroten van de mobiliteit en het bevorderen van de gezondheid en welzijn van de deelnemers. Gezelligheid en veiligheid staan hierbij centraal.

De trainingen zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en mogelijkheden. En worden geleid door ervaren professionele trainers. De trainingen bestaan uit een combinatie van cardiotraining, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen.

Verantwoord fit worden

Laagdrempeling en toegankelijk

Gezelligheid van een groep met individuele aandacht

Sociaal contact

Het programma is niet alleen gericht op het verbeteren van de fysieke fitheid, maar ook op het bevorderen van sociale interactie en het creëren van een gezellige en veilige omgeving waarin onze ZilverFitters zich op hun gemak voelen. Zo kunnen ze samen met anderen hun gezondheid en fitheid verbeteren en genieten van de vele voordelen die een actieve levensstijl biedt.

Kracht
50%
CONDITIE
50%
Technische vaardigheid
50%

Praktische informatie

De ZilverFitness lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag (10:00-11:00 uur) en zijn geschikt voor iedereen. Ervaring met sporten is niet nodig en het hebben van lichamelijke beperkingen is geen enkel probleem. Alle oefeningen kunnen worden aangepast naar ieders niveau.⁣

Voor meer informatie of het aanvragen van een gratis proefles kun je terecht op de website van onze partner ZilverFitness; www.zilverfitness.nl of contact opnemen via 030-7523548.⁣

“Het is prettig dat er structuur is en dat er een coach is die vertelt wat we gaan doen.”

Opbouw les

Hoe ziet een les eruit?

1. Warming-up

We starten de les met een warming-up die uit verschillende kracht, spel en skill vormen bestaat. Zo bereiden we de de juiste delen van het lichaam voor op de rest van de training.

2. Krachtonderdeel

Tijdens dit blok wordt er gebruik gemaakt van verschillende materialen en oefeningen om kracht, stabiliteit, mobiliteit, coördinatie en balans te trainen. Het programma wordt altijd aangepast aan de individuele mogelijkheden van elke deelnemer.

3. Workout of the Day (WOD)

De training sluiten we vaak af met een workout die uit allerlei verschillende oefeningen kan bestaan. Hier ligt de focus op het verhogen van de hartslag om zo ook de uithoudingsvermogen van de ZilverFitters op een veilige manier te vergroten.