“Bij CCC vond ik wat ik zocht. Hard, verantwoord en gericht trainen met een glimlach.”

Blog

|

|


In 2019 liep Bart bij ons binnen. Hij zocht een veelzijdige sport waarin hij zijn energie kwijt kon en ook energie van kreeg. We zijn blij dat deze topper dat bij ons gevonden heeft.

“Ik hockeyde veel, ging regelmatig hardlopen en mountainbiken. Maar kreeg minder tijd door mijn drukke baan en gezin. In mijn zoektocht wees iemand me op CrossFit. Na Google geraadpleegd te hebben zag ik allemaal machtige mannen en vrouwen dingen doen die ik alleen in mijn dromen zou kunnen. Ik ervaarde de welbekende drempel; wat moet ik tussen al die enorm fitte mensen? Toch had ik er zin in. Bij CCC vond ik wat ik zocht. Hard, verantwoord en gericht trainen met een glimlach. Leuke mensen met uiteenlopende achtergrond, in elke vorm van fitheid en altijd respectvol naar elkaar.

Mijn eerste workout dacht ik dat deze mij wel lag. Maar man man, wat ging ik stuk, en dat ging ik vaker het eerste half jaar. Vond ik niet erg. Blijkbaar was het nodig. Ik ben nu 40, nog nooit zo allround fit geweest en zo weinig blessures gehad. Ik merk duidelijk dat ik sterker, sneller, leniger en explosiever wordt.”

“Zo gezond mogelijk zijn; mentaal en fysiek. Dat is mijn doel.”

“Trainen zonder sportief doel kon ik me vroeger niet voorstellen, dat is nu anders. Zo gezond mogelijk zijn; mentaal en fysiek. Dat is mijn doel. En dat lukt vrij aardig. Geen blessures, veel energie en fris in mijn kop. Meer kan ik me op het moment niet wensen. Ik train regelmatig, eet en drink door de week gezond. In het weekend is het nog al eens borreltijd. Dat hoort, net als trainen, bij mijn leven. Die borrelkilo’s maken dat ik waarschijnlijk nooit zo afgetraind zal zijn als de Google plaatjes, maar dat maakt niet uit.

Dat is naar mijn idee de grootste misvatting; CrossFit is niet alleen voor mensen met een lichaam als ‘David’ van Michelangelo. Ik zou werkelijk niet weten wie er niet bij CCC zou kunnen trainen. Er is altijd iemand beter, slechter, dikker of dunner. De enige die daar een ding van maakt ben je misschien zelf. De mensen van CCC in ieder geval niet. Laat je dat dus niet in de weg zitten om te starten. Dan doe je jezelf tekort.”

Zelf ook over een drempel stappen? Kom langs voor een kennismaking!

kennismaken

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?