Getting comfortable with the uncomfortable [Part 2] - Crossfit Climbers Cabin

Getting comfortable with the uncomfortable [Part 2]

CCC CrossFit les

De eerste stap is mentaal vaak het meest oncomfortabel. Alhoewel, bij gewoon opdagen is de strijd al voor de helft gewonnen. Maar we begrijpen het. Het is ongemakkelijk om iets te beginnen. Je begint een dieet, het is moeilijk. Je begint te trainen, het is moeilijk. Herinner jezelf eraan dat je een beslissing hebt genomen en dat je daar niet van afwijkt. Ongeacht het negatieve stemmetje in je hoofd dat je ervan probeert van te weerhouden. We zijn er allemaal geweest. Hier is een kleine truc: zeg je twijfels niet hardop. Doe gewoon alsof je zelfverzekerd bent. Doe alsof je het haalt. Ook al is het eng. Als het voorbij is zul je zeggen: “Het was niet zo erg als ik dacht dat het was.” Angst doodt meer dromen dan mislukken ooit zal doen.

Ja, het wordt lastig, het wordt zwaar, en het resultaat zal ook niet altijd gelijk zichtbaar zijn. Het punt wanneer je het liefste op zou willen geven is precies het moment waarop de meeste mensen met een lage motivatie dat zullen doen. Vraag jezelf eens af: Waarom doe ik dit? Wat drijft mij? Is het iets dat iemand tegen me zei of deed? Is het een wedstrijd? Is het een uitdaging? Is het iets dat je aan jezelf wilt bewijzen? Is het gewoon trots? Is het voor mijn gezondheid? Wil ik iets nieuws leren? Dit is voor iedereen anders. Maar wat het ook is, wanneer het iets krachtigs is zal het beter vol te houden zijn.

Creëer een omgeving met like-minded mensen. Praat over je ervaringen. Volg je voortgang. Verandering gebeurt langzaam, maar je verandert hoe dan ook. Of je er nu voor kiest om te gaan trainen, of op de bank blijft liggen met een zak chips. Hoe meer je dezelfde activiteit uitvoert, hoe zelfverzekerder je wordt. Vertrouwen is een tastbaar iets – het komt door oefening en herhaling. Wanneer je nu de keuze maakt voor positieve verandering, pluk je daar later gegarandeerd de vruchten van!

Wil je meer weten te weten komen over hoe je op een leuke manier écht FIT kunt worden? Met top begeleiding en omgeven door de fitste community in Breda en omstreken? Voor de geïnteresseerde hebben wij elke woensdag avond om 20:30 een speciale seminar voor beginners waarin we alles haarfijn uitleggen en afsluiten met een CrossFit workout. Ook voor Personal Training kun je bij ons terecht.