Coach Nienke in de Finals van de Lowlands Throwdown

Coach Nienke in de Finals van de Lowlands Throwdown

CrossFit coaches

Dit weekend zijn de Finals van de Lowlands Throwdown. In 2 dagen strijden de beste CrossFitters van de Benelux tegen elkaar in het grootste CrossFit event wat ons land rijk is. Des te trotser zijn we op de deelname van onze coach Nienke, die dit jaar al in de qualifiers liet zien zichzelf met de besten te kunnen meten.

In de Qualifiers rankte ze zichzelf op de 9e plaats en hoort daarmee bij de beste 24 ladies uit de Benelux. Dat komt niet zomaar uit de lucht vallen, want Nienke werd 13e in de CrossFit Open 2016 in Aziƫ, stond hierdoor op de Regionals met East West CrossFit in Australiƫ en is de regerend kampioene van The Bangkok Asia Championships West Sectionals. Dit alles deed ze tijdens haar sabbatical in Thailand; een reis die begon met vrijwilligerswerk voor mentaal en lichamelijk gehandicapte kinderen.

Wil je geloven dat Nienke nog maar 19 maanden aan CrossFit doet? Van jongs af aan is Nienke een competitief gymnaste. Rond haar 15e is ze noodgedwongen gestopt met deze sport omdat ze een lage rugblessure had opgelopen. Een paar jaar geleden maakte ze kennis met CrossFit en het sportieve karakter, de afwisseling en de sfeer community motiveerden haar om dit voor een langere termijn te gaan doen. Ze wil haar eigen grenzen opzoeken en verleggen, maar ook startende CrossFitters verder brengen en enthousiast maken.

Aanstaande zondag is het zover: Lowlands Throwdown 2016. Kom jij ook kijken hoe ze het er vanaf brengt?

CrossFit coach