CrossFit kinderen hebben de toekomst!

CrossFit kinderen hebben de toekomst!

CrossFit kinderen

Bij Climbers Cabin leek het ons hoog tijd om kids op een uitdagende en spelende manier, naar een hoger level van fitheid te brengen. Daarvoor hebben we in feite alle tools in handen: CrossFit, een CrossFit box, kinderen en een geweldige community! Daarnaast beschikken we over een team van gecertificeerde trainers met pedagogische en medische kennis. We houden rekening met kinderen die in de groei zijn en zorgen dat er geen overbelasting is, maar juist uitgebalanceerde trainingen.

Hoe staat het ervoor met kinderen in Nederland?
Dat het beter kan met de gezondheid van kinderen, dat weten we allemaal. We horen het vaak genoeg in onze directe omgeving en het nieuws staat er vol mee: kinderen leven steeds ongezonder en bewegen minder, met alle gevolgen van dien.

Een paar feiten op een rij:

Gemiddeld besteden kinderen op weekdagen buiten schooltijd ongeveer twee uur per dag aan zittende en liggende activiteiten. Ongeveer 57% van de 4- tot 11-jarigen meer dan de aanbevolen twee uur. De doelgroep daarboven (12-17 jaar) scoort nog ongunstiger. Zij liggen/zitten gemiddeld 3,5 uur per dag na schooltijd.

Introducing: Junior CrossFit
De lessen Junior CrossFit draaien in eerste instantie om de algemene fysieke vaardigheden van CrossFit. Maar ook leren we kids een aantal belangrijke bewegingen aan, zoals: squats, presses, thruster, deadlift, medball clean, pull ups en meer!

Deze bewegingen worden gebruikt als workoutthema’s en komen het meeste aan bod in de lessen in een afwisselende structuur. Teamspelletjes, obstakelroutes en leuke workouts helpen de kinderen om ze de voordelen van bewegen te leren. Ook helpt het ze om andere essentiële levensvaardigheden te ontwikkelen en hun zelfvertrouwen te verbeteren.

Maar er is meer wat we met Junior CrossFit willen bereiken. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig bewegen goed is voor de ontwikkeling van de cognitieve functie van het kind. Het kan dus een positieve invloed hebben op de schoolprestaties van kinderen!

Bovendien is Junior CrossFit vooral leuk, gaaf en cool om te doen! En dat is misschien wel het belangrijkste als je werkt aan de gezondheid van kids, dat ze plezier hebben aan iets wat ook nog eens bijdraagt aan hun gezondheid.

Meld je (kind) aan voor Junior CrossFit
In januari 2016 willen we starten met Junior CrossFit. Voor de les op het rooster komt, willen we wel graag weten of er genoeg animo voor is. Denk jij dat Junior CrossFit iets voor jouw kind is? Laat het dan weten op onze website en wie weet starten we al eerder met een paar Junior WOD’s!

Geef jezelf hier op voor Junior CrossFit>>