CrossFit voor beginners: de ongeschreven regels

CrossFit voor beginners: de ongeschreven regels

CrossFit beginners

Ben jij pas begonnen met CrossFit of ben je van plan hier binnenkort mee te starten? Dan helpen wij je graag alvast op weg met een aantal simpele tips en ongeschreven regels.

Voeding
Als je snel wilt afvallen is het vrij simpel, ga meer bewegen dan je normaal gesproken doet en ga minder eten. Toch is dit een veel voorkomende fout. Door een crashdieet verliest je lichaam namelijk ook spieren, je immuunsysteem gaat achteruit, je kunt last krijgen van slaapproblemen en je prestaties gaan achteruit. Zorg daarom dat je een goed voedingsschema hebt voordat je begint met trainen. Maak eens een afspraak voor een kennismakingsgesprek bij onze diëtiste bijvoorbeeld!

Mobiliteit en flexibiliteit
Er is niets erger dan iemand zien die zo sterk is als een paard, maar niet eens fatsoenlijk kan bukken om een potlood op te rapen. Mobiliteit en flexibiliteit is zo belangrijk binnen CrossFit, we kunnen het niet vaak genoeg zeggen! Zorg dat je al die kracht op de juiste manier kan overbrengen in je oefeningen. Dat gaat verder dan alleen wat foam rollen na je training. Zo staat er bij ons een speciale Mobility WOD op het rooster waarin je werkt aan je mobiliteit én flexibiliteit.

Je wilt te snel vooruit
CrossFit is een sport en dat willen mensen nog weleens vergeten. Het is juist het wedstrijdelement dat CrossFit zo groot heeft gemaakt. Hoe belangrijk dit ook is, het is ook van de valkuilen van CrossFit. Het is namelijk makkelijk om jezelf te vergelijken met mede CrossFitters en dan worden er vaak fouten gemaakt. Forceer vooral niet en luister naar je lichaam. Pas dan kun je genieten van de sport en voorkom je blessures!

Geen vooruitgang boeken
Ook dit zien we vaak voorbij komen. Je maakt een routine van je trainingen van en zoekt nooit je grenzen op. Als je telkens dezelfde gewichten gebruikt of jezelf niet verdiept in de techniek, dan raakt je lichaam gewend aan je workout waardoor je motivatie kwijtraakt.

Neem jezelf niet te serieus
Dit is natuurlijk maar net hoe je het bekijkt. Maar als je alleen maar bezig bent met beter worden in CrossFit en je vergeet daarbij te genieten van de sport, dan doe je iets verkeerd. Vraag jezelf daarom continu af of je er echt plezier aan beleeft. Beter worden is natuurlijk super, maar niet als dit ten koste gaat van je plezier.

Zorg voor voldoende rust
We zijn allemaal druk. Met werk, vrienden, familie en misschien zelfs wel met andere sporten. Hoe je hiermee omgaat is natuurlijk helemaal aan jou, maar een rustdag (of rustweek) kan wonderen doen voor je prestaties. Je kunt dan nog prima werken aan je mobiliteit of een stuk hardlopen, maar gewichtheffen of zware trainingen volgen zonder voldoende rust is een veelgemaakte fout. Geef je lichaam voldoende tijd om te herstellen en zorg voor minstens 6 tot 8 uur slaap per nacht.

Leer mensen kennen
Zelfs buitenstaanders geven toe dat het ‘community gevoel’ binnen CrossFit met bijna geen enkele andere sport te vergelijken is. Veel van onze leden zijn dan ook vrienden voor het leven geworden en trekken er samen op uit naar wedstrijden, events, maar gaan ook graag samen een avondje stappen. Of je hier naar op zoek bent of niet, sta er in ieder geval voor open. Deze teamspirit is uniek en kom je nergens anders tegen!

Je hebt het alleen nog maar over CrossFit
Wanneer je net in aanraking komt met CrossFit, kunnen de meesten niet ophouden met erover te praten. Begrijpelijk, maar voor je naasten kan het flink irritant zijn. Er is natuurlijk niks mis met vertellen over CrossFit, maar je moet ook weer niet overdrijven. Vertel over de resultaten die je ermee bereikt hebt, maar ga mensen niet vertellen dat hun manier van trainen verkeerd is!

Start met een proefles
Wil jij 2016 fit en sterk beginnen? Dan hebben wij de oplossing voor je: CrossFit! Vraag nu online een proefles aan!

Klik hier om een proefles aan te vragen>>