2 CrossFit Climbers Cabin Atleten naar de Lowlands Throwdown!

Blog

|

|


De Lowlands Throwdown is de grootste jaarlijkse officieuze CrossFit wedstrijd in de BeNeLux, waarbij atleten uit alle CrossFit communities van België, Nederland en Luxemburg met elkaar strijden om de titel ‘fitste atleet van de lage landen’. Dit jaar strijden de broers Rick en Mark Dauwerse van CrossFit Climbers Cabin mee voor de titel.

Rick en Mark, broers en coaches bij CrossFit Climbers Cabin in Breda zijn al een tijd lang hard aan het trainen voor de wedstrijd. Op 5 september hebben zij zich beide gekwalificeerd met scores om trots op te zijn. Mark haalde de 38e plaats en zijn broer Rick werd 34e van de ruim 2000 deelnemers. De kwalificaties werden gehouden in geregistreerde CrossFit boxen in de BeNeLux. Dit jaar deed CrossFit Climbers Cabin voor het eerst mee met de kwalificaties van de Lowlands Throwdown. Maar liefst 18 atleten hadden zich ingeschreven.

Van de 2000 deelnemers gaan er slechts 72 door naar de finale: 48 mannen en 24 vrouwen. Nienke van Overveld, een van de vrouwelijke atleten van CrossFit Climbers Cabin heeft de finale net niet gehaald en werd 27e. Maikel van Groenewoud viel ook net buiten de boot. Hij deed mee in de Master Categorie (40+).

Mark en Rick zijn nu zo’n 3 jaar actief in CrossFit. Rick heeft al eerder op de Lowlands Throwdown gestreden in 2012 en belandde toen in de top 20. Voor Mark is het zijn eerste keer. Vorige jaar miste hij de finale op een haar.

De broers zijn geen onbekenden in het wereldje en zijn vaak te vinden bij wedstrijden. Mark vertelt: “Ik heb het afgelopen jaar aan flink wat wedstrijden meegedaan en eindigde telkens rond de 10e plaats. De Lowlands Throwdown is wel een niveautje hoger, dus ik ben blij met een top 30 ranking”. Verder zegt hij lachend: “Ik denk niet teveel na over de ranking maar ga gewoon lekker knallen en zorgen dat ik mijn grote broer versla natuurlijk”.

De beste 72 atleten meten op 3 en 4 oktober hun krachten in Omnisport Apeldoorn. Omnisport beschikt over een indoor wielerbaan, een compleet atletiekveld en ruim 5.000 zitplaatsen, dus echt een kampioenschap-waardige locatie.

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?