De ongemakken van CrossFittende vrouwen

De ongemakken van CrossFittende vrouwen

Crossfit vrouw

Dat een vrouw houdt van gewichtheffen, pull-ups en box jumps wilt nog niet zeggen dat ze niet vrouwelijk is. De afgelopen jaren is CrossFit onder vrouwen explosief toegenomen en dat is precies de reden dat we in dit artikel eens wat meer aandacht besteden aan de CrossFittende vrouw!

CrossFit kan soms erg ongemakkelijk zijn voor een vrouw. Denk bijvoorbeeld eens aan de blaren op je handen na een work-out. Dus voor de stoere vrouw die zich toch graag verzorgd uitziet, volgen hier een aantal tips die je leven als CrossFitter iets makkelijker maken.

Haarverzorging
Je herkent het vast wel.. een drukke dag op je werk, daarna nog boodschappen doen en meteen door naar de CrossFit Box voor een work-out. Het gevolg hiervan is dat je haar vaak te wensen over laat. Dit is dé reden dat alle CrossFittende vrouwen een haarband moeten hebben. Perfect om ervoor te zorgen dat je haar niet alle kanten op vliegt tijdens jouw drukke leven.

Verzorg je handen
Na een work-out is het niet verrassend dat je handen eruit zien alsof je als stratenmaker werkt. Krijt, vuil en zweet.. allemaal rottigheid die je niet onder je nagels wilt hebben. Met Shellac is dit verleden tijd, dit spul is geweldig! Het blijft lang zitten en verkleurt niet. Precies wat jij als vrouwelijke CrossFitter nodig hebt.

Verder kunnen droge en kapotte handen leiden tot meer dan alleen een boze partner. Zonder de juiste verzorging kan het genezen van je handen veel langzamer gaan en kunnen ze gaan irriteren en jeuken. Elke CrossFittende vrouw zou daarom ook een goede handlotion moeten gebruiken. Verzorg je handen goed en je bent zo weer klaar voor de volgende work-out.

Zwarte kleding is je vriend
Zweet is makkelijk te zien, behalve op zwarte kleding. Dus als je van plan bent jezelf eens goed in het zweet te werken, draag dan iets zwarts. Een zwarte sport BH, zwart hemd, zwarte legging en je bent er helemaal klaar voor. Zelfs als je nog even blijft hangen na een training is je zwarte outfit prima om te toveren naar iets leuks. Doe een leuke ketting aan en verruil je schoenen voor een paar leuke slippers. Met zwart kun je haast niet verkeerd gaan.

Zo zie je maar weer dat je als CrossFittende vrouw sportief maar tegelijkertijd sexy kunt zijn. En hoewel niet alle vrouwen houden van glitter en glamour is het vrij makkelijk om je vrouwelijk te kleden, als je maar een beetje creatief bent.

Keertje mee trainen met onze vrouwen?
Meld je dan aan voor een gratis proefles bij CrossFit Climbers Cabin in Breda. Je bent van harte welkom om eens een avond kennis te maken.

Proefles CrossFit