Een goede CrossFitter blijft leren - Crossfit Climbers Cabin

Een goede CrossFitter blijft leren

Crossfit roeien

Om op de top van je vakgebied te blijven is het noodzakelijk om jezelf continu bij te scholen. Bij CrossFit is dit eigenlijk precies hetzelfde. Wil je jezelf blijven verbeteren, dan zal je moeten blijven leren.

Wanneer je veel in de CrossFit box te vinden bent, en je denkt dat je meer weet dan degene die de training geeft, dan kun je net zo goed op zoek gaan naar een andere box. Je coach is namelijk degene waar je van moet leren, en geloof ons, die weten wel waar ze het over hebben.

Dat gezegd hebbende kan CrossFit een stuk interessanter worden als je een vast trainingsgroepje hebt dat ongeveer op hetzelfde niveau als jij zit. Deze groep kan je training niet alleen leuker maken, maar ook verbeteren. Zo kun je idee├źn met elkaar bespreken, elkaar helpen met gewichten en werken aan je techniek. Daarnaast kun je elkaar uitdagen en de strijd aangaan in de box en op het whiteboard. Maar er zijn nog meer manieren om jezelf te verbeteren…

Lezen is belangrijk
Er zijn tal van magazines, blogs, forums en social media platforms die van alles op je afvuren over CrossFit. Als je slim bent doe je hier je voordeel mee en gebruik je deze informatie om er zelf beter van te worden. Ook wij plaatsen regelmatig blogs met interessante informatie voor beginnende en ervaren CrossFitters.

Kijken
Wanneer je iets voor wordt gedaan, leer je sneller dan dat je bijvoorbeeld ergens over leest. Denk aan het dribbelen met een voetbal: een coach doet het voor, jij neemt het over en vervolgens leer je het anderen. Zo werkt het met CrossFit ook. Heel Youtube staat vol met video’s die je tips geven om oefeningen zo goed mogelijk uit te voeren. Let er wel op dat de bron betrouwbaar is zodat je geen verkeerde dingen aanneemt.

Ga naar seminars
Er worden steeds vaker seminars over CrossFit georganiseerd. En aangezien ze soms erg duur zijn wil je wel weten of je waar voor je geld krijgt. Zoek daarom van te voren uit wie de spreker is en door wat voor organisatie het seminar wordt georganiseerd. Vraag je daarna af of het echt de moeite waard is, of dat je met je vragen ook gewoon bij je coach terecht kunt. Of het nu gaat over voeding, gewichtheffen of techniek, een seminar kan echt waarde toevoegen aan je CrossFit ervaring.

Binnenkort worden er bij CrossFit Climbers Cabin ook interessante seminars georganiseerd. Wil jij daarbij zijn? Houd dan onze website en Facebook pagina in de gaten zodat je als eerste op de hoogte bent.

Proefles mee doen?
Via de website van CrossFit Climbers Cabin kun je een gratis proefles aanvragen. Zo kun je een training meedoen die geschikt is voor alle niveaus. Neem gerust je vriend of vriendin mee!

Proefles CrossFit