Finals Lowlands Throwdown 2016; Recap

Finals Lowlands Throwdown 2016; Recap

CrossFit coach Nienke

De meest getrainde atleten van Europa streden afgelopen weekend in Omnisport Apeldoorn voor de titel ‘Fitste man of vrouw van de Benelux’. De Lowlands Throwdown is een kampioenschap met kletterende barbells, zwiepende springtouwen en allerlei oefeningen die het uiterste van je lichaam vragen. Ook onze coach Nienke streed mee om deze titel…

De deelnemers van de Lowlands Throwdown zijn niet de minsten. Van de 1.061 mannen die deelnamen in de leeftijdsklasse tot 40 jaar, kwalificeerden zich er maar 48. Er gingen nog minder dames door naar de finale: 24 van de 640. Deelnemers komen naast de Benelux ook uit Frankrijk, Duitsland en Hongarije.

Hoe heeft onze Nienke het gedaan?
Dat Nienke zich met de besten kan meten, liet ze al zien tijdens de qualifiers. Ze werd hier 9e en ging daarmee door naar de Finals samen met 23 andere dames. Dit is al een hele prestatie als je nagaat dat er ruim 640 dames meededen aan de qualifiers. Tijdens de finale heeft ze jammer genoeg vroegtijdig moeten afhaken vanwege een schouderblessure. Toch heeft ze het nog gepresteerd om als 10e te eindigen! Ze mag zich nu dus de 10e fitste vrouw van de Benelux noemen, wat een prestatie.

Benieuwd hoe de Finals er aan toe gingen? Check dan deze video: