Functional Movement Screen CrossFit

Functional Movement Screen

Hoewel CrossFit een relatief blessurearme sport is, kan het toch voorkomen dat je met blessures te maken krijgt. Met de Functional Movement Screen kunnen (sport)blessures worden voorkomen. Het is een methode die door onze fysiotherapeut wordt gebruikt om er snel achter te komen wat de problematiek bij een CrossFitter kan zijn. Het doel hiervan is om op een gerichte manier zwakke schakels in het lichaam op te sporen en deze met oefeningen te verhelpen. Je kunt hiermee klachten en blessures voorkomen/verhelpen en een stuk effectiever trainen.

Hoe werkt het?
Bij een Functional Movement Screen consult laat onze fysiotherapeut je een aantal oefeningen en tests uitvoeren die je zwakke plekken en probleemgebieden aan het licht brengen. Aan de hand van deze analyse wordt een overzicht opgesteld waarmee we je prestaties meten en je voortgang markeren. Vervolgens is het zaak om met de fysiotherapeut je blessuregevoelige plekken te trainen en versterken zodat uiteindelijk het blessurerisico verdwijnt.

Dit kan betekenen dat de fysiotherapeut gaat mobiliseren (het vergroten van de bewegingsuitslagen van de gewrichten), rekken en strekken van spieren (om ze flexibeler en langer te maken) en trainen (het verbeteren van de stabiliteit door middel van kracht, coördinatie en balans oefeningen).

De Functional Movement Screen is voor zowel beginnende als (ver)gevorderde CrossFitters een bron van informatie over je lichaamsbeperkingen en dus (potentiële!) blessures.

Voordelen Functional Movement Screen

• Eerder hulp bij beginnende blessures
• Preventie van blessures
• Nog optimaler en efficiënter kunnen trainen

Overleg met je fysiotherapeut of de test kan worden vergoed uit de aanvullende verzekering. Als je de test voor eigen rekening neemt, kost deze eenmalig € 60,-.

Functional Movement Screen in de praktijk
Fysiotherapeuten van o.a. Feyenoord , Ajax, AZ , Willem II, NAC, Borussia Dortmund, Bayern München, Middlesbrough en Aston Villa gebruiken deze methode. Ook bij de schaatsers van de TVM schaatsploeg en tal van andere Olympische sporters wordt deze screening toegepast.

Aanvragen Functional Movement Screen test
Maak via onderstaand contactformulier een afspraak voor de Functional Movement Screen test. Na het invullen nemen wij zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak in te plannen.

[contact-form-7 404 "Not Found"]