Hoe CrossFit van jou een betere obstacle runner maakt

Hoe CrossFit van jou een betere obstacle runner maakt

Obstacle run - CrossFit

Staat ‘ie nog op je bucket list, het deelnemen aan een obstacle run? Of heb je er al wat gelopen en heb je er binnenkort weer eentje op de agenda staan? Al is het niet je eerste keer, dan is het nog belangrijk dat je je goed voorbereid. Benieuwd hoe CrossFit je hierbij kan helpen? Lees dan snel verder!

Obstacle run v.s. CrossFit
Zijn er overeenkomsten tussen CrossFit en obstacle runs? Zeker! De filosofie van CrossFit is namelijk niets zo heel veel anders dan een obstacle run. Je moet hiervoor rennen, klimmen en je gewicht over een bepaalde afstand in een zo kort mogelijke tijd verplaatsen. Ook komen de 10 fysieke CrossFit vaardigheden aan bod, waaronder kracht, balans en coördinatie.

Het grootste verschil en dus de kloof tussen beide atleten zit hem in het feit dat een obstacle runner zich minder ontwikkeld heeft op het gebied van kracht en power, 2 belangrijke onderdelen die vaak worden onderschat door obstacle runners.

Het integreren van functionele weerstand- / krachttraining zal ervoor zorgen dat de obstacle runner in totaliteit een betere atleet zal worden.

Waarom steeds meer obstacle runners CrossFit gaan doen
Er zijn veel obstacle runners die zich middels CrossFit, of de CrossFit methode, willen voorbereiden op hun eerste obstacle run. Wij kunnen dit alleen maar beamen en zetten hieronder op een rijtje welke CrossFit oefeningen je gaan helpen een betere obstacle runner te worden.

Pull-ups en muscle ups: dit gaat je helpen hoge muren te beklimmen omdat je hiermee je bovenlichaam versterkt.

De hercules hoist: hierbij komen pull-ups en deadlifts goed van pas om je kracht voor deze oefening te vergroten. Ook grip speelt hier een belangrijke rol, dus ook rope-pulls en rope-climbs kunnen je hierbij helpen.

Sand bags: vaak worden deze op de verkeerde manier opgepakt en naar de schouder gebracht. De CrossFit oefeningen cleans, deadlifts en atlas stone bieden hier uitkomst.

Bij CrossFit workouts werk je vaak met barbells, en die zijn perfect om je te helpen bij je ‘Monkey Bars’. Ook pull-ups en ’toes to bar’ zijn goede oefeningen.

Burpees: in sommige obstacle runs worden ze gebruikt als straf. Dit is bij CrossFit Climbers Cabin ook het geval. Vergeten af te melden voor een training? Vette pech: burpees!

Sprints: van shuttle sprints tot 400 en 800 meter sprints. Loop- en conditietraining zit vaak verweven in CrossFit trainingen waardoor je tijdens je obstacle run niet voor verrassingen komt te staan.

Hebben we je overtuigd?

Nu je hebt gezien wat CrossFit voor je kan betekeken als obstacle runner, wordt het maar eens tijd dat je een proefles meedraait bij CrossFit Climbers Cabin! Durf jij het aan?

Klik hier om een proefles CrossFit aan te vragen>>