Intensity - Crossfit Climbers Cabin

Intensity

CCC Pegboard

Hoge intensiteit is een van de grootste aspecten binnen CrossFit Climbers Cabin en het verwijst naar de hoeveel energie dat wordt verbruikt binnen een bepaalde tijdsduur. Hoe hoger de intensiteit, hoe meer energie je verbruikt en verbrand. De waargenomen intensiteit varieert per persoon, wat voor een beginner als hoge intensiteit kan worden ervaren zou voor iemand die 2 jaar consistent traint een warming-up kunnen zijn.

Het trainen onder hoge intensiteit is niet alleen goed voor conditie en spierkracht toename, maar het leert je enorm veel over je eigen doorzettingsvermogen! Het grootste gedeelte van de bevolking ontloopt intensiteit, omdat het ongemakkelijk kan voelen. Dit is een zeer groot gemis in het leven!

Wanneer je sport onder hoge intensiteit leer je over jezelf. Geef je nu op wanneer je het zwaar begint te krijgen? Of geef je toch nog even dat extraatje? Vaak zie je dat mensen die snel opgeven, dat in het dagelijks leven ook zullen doen. Jezelf blootstellen aan ‘gezonde’ stress zoals hoge inspanning helpt je om te groeien! Zowel fysiek als mentaal. Daarbij is het gevoel dat je ervaart na maximale inspanning ook gewoon heerlijk 🙂