Je eerste CrossFit les

Je eerste CrossFit les

Wat je kunt (en mag) verwachten van je eerste CrossFit les? Ontdek het hier!

Binnenkomst
Als je CrossFit Climbers Cabin betreed zul je hoogstwaarschijnlijk een groep fitte mensen hard zien zweetten en misschien zelfs met gewichten zien gooien. Wees gerust, jij zal daar niet gelijk mee hoeven te beginnen. Hoogstwaarschijnlijk is de trainer nog met de groep bezig en zal hij je na de les verwelkomen in de gym. Je kunt gerust bij de groep meekijken en je spullen alvast op de bank of in de kluisjes in de gang zetten.

De Proefles
De introductie les zal beginnen met een uitgebreide uitleg over de filosofie van CrossFit, wat trainen betekend, en wat je kunt verwachten bij CrossFit Climbers Cabin. Heel kort worden jouw doelen besproken in de groep en zal de trainer je een hoop bijbrengen over functioneel bewegen. Na het theoriegedeelte wordt er gezamenlijk opgewarmd en voorbereid op de WOD (Workout of the Day). Deze zal bestaan uit een mix van oefeningen die je binnen CrossFit zou kunnen verwachten. De proefles zal je hoogstwaarschijnlijk als zwaar ervaren, maar wees gerust! Dit is heel normaal en naarmate je vaker komt trainen zal je hieraan wennen en enorm snel progressie maken.

CCC CrossFit les

Spierpijn
Dat is bijna onvermijdelijk na je eerste training. Ook als je hiervoor al een langere tijd fanatiek hebt getraint in de sportschool, je ontkomt er niet aan. Je lichaam moet wennen aan de oefeningen en de intensiteit van een CrossFit training. Het is niet ongewoon dat je de week na je proefles ‘de zwaartekracht nodig hebt’ om het laatste stukje richting de wc-pot af te leggen. Dit wilt niet zeggen dat je op een onverantwoorde manier afgebeuld wordt, onze CrossFit trainers zijn allemaal gecertificeerd en hebben ruime ervaring op het gebied van lesgeven. Mocht je toch eens te maken krijgen met klachten of blessures, vraag dan een van de trainers naar advies!

CCC CrossFit les

Schrijf je nu in voor een vrijblijvende proefles!
Durf jij het nog aan na het lezen van deze tekst? Dan dagen we jou graag uit om een proefles bij Climbers Cabin mee te doen!

Vraag hier je proefles CrossFit aan!