Je eerste CrossFit les

Je eerste CrossFit les

Wat je kunt (en mag) verwachten van je eerste CrossFit les? Ontdek het hier!

De CrossFit ‘community’
CrossFit staat bekend om haar sterke ‘community’. Samen trainen en soms afzien om een betere atleet te worden. Als je voor het eerst de box binnenkomt, kan het voorkomen dat je niet direct het community gevoel krijgt. De trainer is vaak druk bezig met het afronden van de les en dat is meestal niet het meest geschikte moment voor koetjes en kalfjes. Zowel de atleten als de trainer zullen daarom waarschijnlijk niet direct in staat zijn om je uitgebreid welkom te heten. Het is wel een feit dat je op het punt staat om tot een community van hele toffe mensen te treden, ook als dit bij je ontvangst niet direct zichtbaar is!

CrossFit community

Spierpijn
Dat is onvermijdelijk na je eerste training. Ook als je hiervoor al lange tijd fanatiek traint in de sportschool, je ontkomt er niet aan. Je lichaam moet wennen aan de oefeningen en de intensiteit van een CrossFit training. Het is niet ongewoon dat je de week na je proefles ‘de zwaartekracht nodig hebt’ om het laatste stukje richting de wc-pot af te leggen. Dit wilt niet zeggen dat je op een onverantwoorde manier afgebeuld wordt, onze CrossFit trainers zijn allemaal gecertificeerd en hebben ruime ervaring op het gebied van lesgeven. Mocht je toch eens te maken krijgen met klachten of blessures, dan kun je altijd een afspraak maken bij onze fysiotherapeut.

CrossFit trainer

Doe een proefles mee!
Durf jij het nog aan na het lezen van deze tekst? Dan dagen we jou graag uit om een proefles bij Climbers Cabin mee te doen! Een hechtere community dan die van ons vind je niet snel, en we beloven je een flinke dosis spierpijn na de training…

Vraag hier je proefles CrossFit aan!