Junior CrossFit: de eerste training! - Crossfit Climbers Cabin

Junior CrossFit: de eerste training!

CrossFit Kids

CrossFit Climbers Cabin is gestart met Junior CrossFit en de eerste les hadden we zo’n 10 enthousiaste kids die kennis maakte met de wondere wereld van CrossFit. We zijn de les begonnen met een korte introductie over CrossFit, gevolgd door een leuk warming-up spel: ‘The pancake game’, een uitdagende WOD en meer!

Alle kids hebben tijdens ‘The pancake game’ een Abmat in de hand die je niet op de grond mag laten vallen. De truc is om rond te rennen en de Abmat bij de rest uit de hand te tikken zonder dat dit bij jezelf gebeurd. Als je Abmat (de pannenkoek) toch laat vallen, dan moet je 5 burpees doen. Even later werden dit 10 squats en daarna 10 sit-ups.

Na de warming-up was het tijd voor het echte werk! Ring Rows, Farmer Walks, Rope Climbs, Wall Balls en tijgeren stond er op het programma van de WOD. Voor veel kids waren het oefeningen die ze voor het eerst uitvoerden, dus werd er gezorgd voor een goede uitleg van te voren.

Na het proefdraaien van de oefeningen zijn we gestart met de WOD. 5 verschillende oefeningen
waarbij 2 kids per oefening van start gingen. Elke oefening duurde een minuut waarna je weer verder moest naar de volgende. Dit deden we 2 rondes, dus een WOD van totaal 10 minuten waarin ze lekker bezig zijn geweest.

Na de WOD zijn we nog naar buiten gegaan voor een wedstrijdje slee duwen en trekken. In teams gingen de kids de strijd aan tegen elkaar tijdens een 100 meter race. Een leuke sprint oefening om de training mee af te sluiten! Daarna nog wat lenigheidsoefeningen uit het turnen/yoga zodat de spieren lekker soepel blijven.

Keertje meedoen met Junior CrossFit?
Heb jij kinderen, zusjes, broertjes, neefjes of nichtjes die op zoek zijn naar een leuke, uitdagende sport? Geef ze dan eens op voor een gratis proefles Junior CrossFit!

Kijk hier voor meer informatie en geef je op voor een proefles>>