Mijn verhaal: 3e plaats in Nederland – CrossFit Open 2017

Blog

|

|


De “CrossFit Games Open” is een jaarlijkse wedstrijd waarin atleten strijden om de titel ‘Fitste op aarde’. De vijf weken durende wereldwijde competitie bestaat uit vijf workouts. Meer dan 360.000 deelnemers (m/v) deden in 2017 mee. Ik werd 729e van de wereld, 102e van Europa en behaalde de 3e plaats in Nederland. Een supertoffe onverwachte podiumplaats in eigen land!

Nadat ik in 2016 met het Thaise East West CrossFit team naar de Pacific Regionals in Australië was geweest, een vervolgwedstrijd op de CrossFit Open, was mijn CrossFit vuur aangewakkerd. Ik kwam in mei 2016 terug naar Nederland en besloot dagelijks te gaan trainen en coachen bij CrossFit Climbers Cabin in Breda. Helaas raakte ik geblesseerd aan mijn bovenrug en revalideren kwam op de eerste plaats. Het was beter de CrossFit Open 2017 over te slaan en me te focussen op het lange termijn herstel. Dit liep echter anders dan verwacht…

Op 24 februari begon de CrossFit Open 2017. Officieel noch onofficieel, vrijwel iedere CrossFit atleet in Nederland doet de workout om te kijken waar hij of zij op dat moment staat qua fitheid. Gezien de bewegingen van de eerste workout besloot ook ik deze uit te voeren, wel zodanig dat het mijn herstel niet in de weg zou staan. Ik haalde een totaal onverwachte 2e plaats in Nederland waardoor de twijfel om mezelf in te schrijven toesloeg.

Na 5 dagen wikken en wegen, schreef ik me op het allerlaatste moment toch in. Ik sprak met mezelf af de wedstrijd te staken als het risico op blessureleed te groot zou worden. Dit resulteerde in een stressvolle en uitputtende, maar ook leerzame vijf weken. Bovenal, na drie weken stond ik nog steeds 2e in Nederland! Helaas niet zonder slag of stoot, want de 3e workout eindigde, na een personal record, met een 70 kg snatch op een overstrekte elleboog…

Ik kreeg snel goede zorg en een gekneusde elleboog bleek mijn volgende blessure. Veel rust, geen gewichten gebruiken en intapen van de elleboog was het advies. Ik hoopte op herstel binnen een week, zodat ik de wedstrijd kon voortzetten. Iedere dag leek een eeuw te duren, maar na 7 dagen, veel tape, een griepje én op halve gas, kreeg ik het voor elkaar om de 4e workout te voltooien. Ook de 5e workout voltooide ik.

Na 5 weken stond ik nog steeds in de top van Nederland! Ik eindigde op de 3e plaats: een plaats die bij me past en die de lust om sterker, sneller en efficiënter te worden, alleen maar groter maakt! Nu ga ik weer herstellen en train alleen datgene wat wel kan. Er is altijd genoeg om aan te werken zowel lichamelijk, mentaal als met mijn voeding en ups en downs horen er nu eenmaal bij…

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?