Momentum - Crossfit Climbers Cabin

Momentum

MOMENTUM > “a force that makes things that are moving continue to move. … To “keep up” your momentum means to continue to succeed.”

Om in momentum te komen moeten we eerst starten met starten, en dat kost meer energie dan in momentum te blijven. Wanneer je een auto vooruit probeert de duwen zijn we het meeste energie kwijt om het eerst in beweging te krijgen. Het behouden van momentum kost minder energie dan telkens een klein stuk te duwen en dan weer te stoppen. Het is zeer aantrekkelijk om het er maar bij neer te leggen als het leven even tegenzit… Het is weer lockdown, het is koud, het is donker, ik heb een slechte dag. “achja dan wacht ik wel totdat het allemaal voorbij is”. Het feit is alleen dat van uitstellen vaker afstellen komt, en het ook weer moeilijker is om momentum te creëren.

Er zijn meerdere manieren om momentum te behouden. Ga wat vaker, hardlopen, fietsen, probeer eens Yoga, loop 10.000 stappen per dag, plan CrossFit bij Breda CCC trainingen in je agenda, oefen touwtje springen, leer een nieuwe skill. Het is soms even doorzetten wanneer het moeilijk voelt, maar niemand kreeg ooit spijt van het behouden van momentum. Uiteraard gaat het hier om functionele gewoontes creëren en zouden we daar veel dieper op in kunnen gaan, zoals het belang van voeding, stress management, slaap, multitasking, doelen stellen etc… maar daar komen we later nog op terug!

Heb je moeite met in beweging blijven? Laat ons je dan helpen! Samen kunnen we een plan bedenken om deze periode te overbruggen. Misschien is het nu juist een ideaal moment om aan je voeding te gaan werken? Let us know! Heb je ergens anders een vraag over? Wij zijn er om jou er doorheen te slepen!

Check ons ook op Instagram of Facebook.

Hier vind je ons CrossFit bij Breda CCC rooster.