“De fysio’s en artsen vertelde na mijn operaties dat het beter was om te stoppen met hardlopen.”

Blog

|

|


Nick traint al jaren bij ons en heeft de afgelopen periode met coach Mark een extra trainingsprogramma gevolgd voor zijn knie. Waar hij eerst na 5 km rennen last kreeg van zijn knie, heeft hij nu zijn droom kunnen verwezenlijken; een marathon lopen. Een fantastische prestatie!

blessure preventie herstel CCC personal training fitness

“Mijn knieklachten begonnen na een scheurtje in mijn meniscus tijdens het voetballen. Nadat het na een operatie nog een keer mis ging op het veld, werd een deel van de meniscus verwijderd en stopte ik met voetballen. Mijn knieën zijn daarna altijd een zwak onderdeel gebleven.

Met CrossFit en krachttraining heb ik bijna nooit last gehad. Maar als ik ging hardlopen kreeg ik vaak na 5 km al steken in de meniscus en bij langere afstand zeurende pijn. Zelf heb ik geprobeerd om mijn benen sterker te maken en maar niet te gaan hardlopen om de benen te ontzien.”

“Ik had altijd de droom om een marathon te lopen.”

“Nu ben ik 8 maanden bezig met het trainingsschema. Het geeft me eindelijk de juiste handleiding om mijn benen zo sterk mogelijk te maken. Ik vind de oefeningen uitdagend, maar heel fijn. Mijn knieën voelen nu veel sterker, benen zijn soepeler en ik heb meer zelfvertrouwen met wat mijn lichaam kan. Ook heeft het programma mij meer kennis over het menselijk lichaam gebracht. Per week loop ik nu rond de 60 km hard zonder pijn. Mijn doel was om later dit jaar een 1/2 marathon te gaan lopen, omdat de knie zo goed reageert op de trainingen ga ik nu al voor een marathon! De fysio’s en artsen vertelde na mijn operaties dat het beter was om te stoppen met hardlopen. Ik had altijd de droom om een marathon te lopen. Hoe mooi is het nu, om via een andere trainingsmethode toch tot dat doel te komen.”

“De coaching van Mark vind ik heel fijn. Zijn kracht is dat hij altijd zo rustig is met het uitleggen van de oefeningen. Hij neemt echt de tijd voor je en is ook echt benieuwd naar jouw verhaal. Ik zou iedereen die de volgende stap wilt maken met zijn knie deze coaching aanraden. Ik wil Mark bedanken voor zijn kennis en kwaliteiten om mij hierin verder te helpen. Geen idee of ik zelfstandig ooit zover was gekomen.”

Zelf ook van je pijn af komen d.m.v. trainen? We helpen je graag!

Lees meer over over blessure revalidatie

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?