Pieter Braun - Crossfit Climbers Cabin

Pieter Braun


Wie ben ik?
Mijn naam is Pieter Braun, afkomstig uit Terheijden en coach bij CCC.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?
Na een korte periode als voetballer vond ik mijn weg naar de atletiekbaan. Als 10 jarig mannetje wist ik snel de aansluiting te vinden met de regionale en later ook, landelijke top. Dit breidde zich ieder jaar uit todat ik op mijn 17e naar Papendal ben verhuisd. Vanaf dit moment stond atletiek op 1 en gaf ik bloed zweet en tranen om het hoogst haalbare te bereiken. Dit lukte in 2015 toen ik mij wist te kwalificeren voor de Olympische spelen van 2016. De jaren die daar op volgende waren prachtig met verschillende hoogtepunten op WK’s en EK’s. Na de winter van 2022 besloot ik een andere richting op te gaan. Het was mooi geweest, mijn lijf en hoofd gaven aan dat het tijd was om het touw wat meer te laten vieren. Zo ben ik terug naar Terheijden verhuisd. Mark en Rick zijn mijn beste maten en toen zij met CrossFit kwamen was ik direct enthousiast. Waar mijn schema het toeliet probeerde ik altijd zo veel mogelijk mee te doen. De eerste Ring Muscle-Ups, Pull-Ups en Push-Ups in de tuin, mee naar wedstrijden. Ik kon er altijd enorm van genieten. Zo was het voor mij ook een logische stap om mijn ervaring van de atletiekbaan (en de bijbehorende krachttrainingen) mee te nemen naar CCC.

Wat probeer ik teweeg te brengen?
Het is soms lastig om ergens aan te beginnen, zeker sport kan een enorm uitdaging zijn. Soms zie je door de bomen het bos niet meer, en juist daar wil ik graag bij helpen. Een lastige opgaven opbreken in logische en overzichtelijke stappen, het uitwerken en realiseren van nieuwe doelen of het aanleren van een nieuwe skill is waar mijn hartje sneller van gaat kloppen!

Wat zijn mijn kwaliteiten?
Door mijn jaren als professioneel atleet heb ik veel ervaring binnen de sportwereld. Denk hierbij aan: Periodiseren naar een wedstrijden, presteren onder druk, realistische doelen stellen, optimaliseren van je setting weekplanning en werk, Specifieke warming ups en blessure preventie en revalidatie. Ik vind het enorm belangrijk dat we luisteren naar ons lichaam, de grens opzoeken maar respect hebben voor die grens. Een lang leven vol fantastische sportervaringen is het mooiste wat er is en daar streef ik als coach naar.

Wat zijn mijn overige passies?
Naast alles wat met CrossFit te maken heeft hou ik enorm van zwemmen, hardlopen, mountainbiken en wakeboarden. Ook heb ik een creatieve kant, ik maak professionele videos en bewerk deze zelf. Ik speel piano en gitaar en zing heel graag, ook sta ik graag in de keuken om iets lekkers in elkaar te knutselen! Genoeg te doen dus haha.

Hoe kun je mij bereiken?
E-mail: pieter@allrndvideos.nl / pieter_braun@hotmail.com
Appje of belletje is ook altijd prima: 0610979595