Rick Dauwerse - Crossfit Climbers Cabin

Rick Dauwerse


Wie ben ik?
Samen met Mark ben ik de eigenaar van CCC. Ondanks dat ik ben afgestudeerd in International Business and Management Studies ben ik het grootste deel van mijn leven gefascineerd door fysiek bewegen, filosofie, reizen en levenskunst.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?
Sinds mijn 5e jaar beoefen ik sport. Voornamelijk Atletiek en Kickboxen. In 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit en ben tot op de dag van vandaag verliefd op deze sport. Een aantal jaar geleden kwam ik bij CCC binnen als coach en ik kreeg later de mogelijkheid om met Mark samen de gym over te nemen. Sinds 2017 zijn wij trotste eigenaren van deze prachtige fitte community.

Wat probeer ik teweeg te brengen?
Wat mij motiveert is om mensen uit hun comfortzone te trekken en ze te laten groeien met behoud van functionele integriteit op het gebied van fysiek bewegen en vitaliteit. Met CrossFit Climbers Cabin helpen we mensen met het verbeteren van hun fitheid en gezondheid. Naast het runnen van het bedrijf vind ik het onwijs leuk om mensen nieuwe skills en inzichten aan te leren. Het maakt voor mij niet uit of je een beginnende sporter bent of topatleet. Iedereen is welkom. Ook het samenbrengen van een groep gepassioneerde coaches om op een grotere schaal mensen van dienst te zijn houdt me bezig. Samen sta je toch een stuk sterker 🙂

Wat zijn mijn kwaliteiten?
Door jarenlang dagelijks met sport en beweging bezig te zijn verkrijg je als atleet en coach waardevolle inzichten die ik kan inzetten om andere te helpen bij hun doelen. Ook heb ik in het verleden als atleet verschillende nationale en internationale wedstrijden gedraaid op hoog niveau wat ik meeneem als coach. Daarnaast heb ik opleidingen gevolgd met betrekking tot CrossFit, krachttraining, weightlifting, gymnastics, voeding, vitaliteit en gedragsverandering. Waar ik goed in ben is op een methodologische manier de klant vooruitgang laten maken, het programmeren van trainingen, en mensen naast fysiek te trainen ook functionele tools mee te geven om meer uit het leven te halen.

Wat zijn mijn overige passies?
Mijn passies buiten de gym bestaan uit het studeren van filosofie en levenskunst, de wereld rondreizen, het coachen van mensen op persoonlijk vlak, schrijven, overige sporten, meditatie, dans, en waardevolle gesprekken.

Hoe kun je mij bereiken?
Stuur me gerust een berichtje via Facebook: Rick Dauwerse
Of E-mail me naar: rick@crossfitclimberscabin.nl
Appje of belletje ook altijd prima: +31 6 36 14 77 98