Rick Dauwerse - Crossfit Climbers Cabin

Rick Dauwerse


Wie ben ik?
Samen met mijn broer Mark ben ik de eigenaar van CCC. Ik ben het grootste deel van mijn leven gefascineerd door alles wat te maken heeft met fysiek bewegen waaronder kracht, conditie, en bewegelijkheid.

Hoe ben ik hier terecht gekomen?
Sinds mijn 5e levensjaar beoefen ik sport. Voornamelijk Judo, Atletiek, Kickboxen, en Fitness vanaf 2006. In 2010 kwam ik voor het eerst in aanraking met CrossFit en ben tot op de dag van vandaag verliefd op deze trainingsmethode. Ik startte in 2014 als CrossFit coach en na 3 jaar opende we onze eigen prachtige sportschool. Sinds 2017 zijn we trotste eigenaren van CCC.

Wat probeer ik teweeg te brengen?
Wat mij motiveert is om mensen uit hun comfortzone te trekken en ze te laten groeien op het gebied van fitness, vitaliteit en bewustzijn. Met CrossFit Climbers Cabin helpen we mensen met het verbeteren van hun mentale & fysieke kracht. Het is voor mij betekenisvol om mensen nieuwe vaardigheden en inzichten aan te leren in het gebied van fysiek bewegen. Het maakt voor mij niet uit of je een beginnende sporter bent of topatleet. Iedereen kan altijd vooruitgang maken. Ook het samenbrengen van een groep gepassioneerde coaches om op een grotere schaal mensen van dienst te zijn houdt me bezig. Samen sta je toch een stuk sterker 🙂

Wat zijn mijn kwaliteiten?
Door jarenlang dagelijks met sport en beweging bezig te zijn verkrijg je als atleet en coach waardevolle inzichten die ik kan inzetten om andere te helpen bij hun doelen. Ook heb ik in het verleden als atleet verschillende nationale en internationale wedstrijden gedraaid op hoog niveau wat ik meeneem als coach. Daarnaast heb ik verschillende opleidingen gevolgd over onder andere CrossFit, krachttraining, olympisch gewichtheffen, turnen, voeding, meditatie, mobiliteit, Yoga, vitaliteit, sportmassage en gedragsverandering. Waar ik goed in ben is op een methodologische maar ook speelse manier de klant vooruitgang laten maken, het programmeren van trainingen, en mensen naast fysiek te trainen ook functionele tools mee te geven om meer uit het leven te halen.

Hoe kun je mij bereiken?
E-mai: rick@crossfitclimberscabin.nl
Appje of belletje is ook altijd prima: 06 36 14 77 98