“In 5 maanden heb ik meer resultaat behaald dan in de 2,5 jaar hiervoor.”

Blog

|

|


Door overtraining en te lang doortrainen met pijn heeft Sven al zo’n dik 3 jaar last van kniepijn. Sinds 5 maanden volgt hij consistent en met toewijding een individueel programma voor zijn knie. Met nu al een geweldig resultaat!

“Ik denk dat de pijn is ontstaan omdat ik, naast het CrossFitten, heel veel ben gaan wielrennen in de weekenden. Ik begon direct met hele lange afstanden i.p.v. het eerst rustig op te bouwen. Door deze overbelasting, o.a. door een verkeerd afgestelde fiets, kreeg ik steeds vaker en meer pijn. Tijdens het trainen had ik last, het deed niet zozeer pijn. Dat was wel zo tijdens rustmomenten, ik werd bijv. wakker met stekende pijn.
⁣⁣
Nadat weken rust houden ook niet hielp, zocht ik naar een oplossing bij specialisten. Ik ben bij verschillende fysiotherapeuten, manueel therapeuten en een orthopeed geweest. Zij stelde een overbelaste patellapees als diagnose. Ik heb hier eigenlijk alleen symptoombestrijding als behandeltraject gehad, alles had tijdelijk of geen effect. In 2,5 jaar was ik weinig opgeschoten.”

“Inmiddels is de pijn in rust minimaal en belastbaarheid van mijn knie erg verbeterd.”

“Naast het volgen van 4-5 (aangepaste) groepslessen, werk ik nu ook 3x per week aan het versterken van mijn knie d.m.v. een persoonlijk trainingsschema. Inmiddels is de pijn in rust minimaal en belastbaarheid van mijn knie erg verbeterd.⁣⁣ Ik heb echt een heel dikke vooruitgang geboekt. Knie voelt soms alleen nog wat beurs na een lange dag met veel inspanning. Verder kan ik trainen zonder last, steeds meer oefeningen weer doen en voelt alles beter. In 5 maanden heb ik meer resultaat behaald dan in de 2,5 jaar hiervoor.

Het fijne aan mijn trainingsschema is dat het echt voelt als trainen, het is ook heel dynamisch. Dus niet steeds die saaie knieoefeningen doen omdat het moet. Ik ben enorm tevreden met wat het mij gebracht heeft.”

Heb je ook last van knieproblemen of andere pijntjes? Wij helpen je er graag vanaf!

Lees meer over over blessure revalidatie

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?