Veelgestelde vragen

Wat wil je weten?

Hieronder vind je de vragen die het vaakst aan ons gesteld worden. Staat jou vraag er niet tussen? Neem contact met ons op of kom langs voor een kennismaking.

Is CrossFit Climbers Cabin iets voor mij?

Onze trainingsmethode en community zijn er voor iedereen, maar niet iedereen is voor onze trainingen. Het heeft echter niets met leeftijd, blessures en ervaring te maken. Onze trainingen zijn aan te passen naar ieder niveau om op een veilige manier gezonder en fitter te worden. En ze zijn altijd gevarieerd, zodat ze leuk blijven en toch uitdagend zijn. Leden van onze 55+ groep en onze topatleten voeren bijna dezelfde trainingen uit, maar dan in aangepaste versies op basis van hun persoonlijke ervaring en niveau.

Climbers Cabin is er al bijna 10 jaar lang voor iedereen die meer uit het leven willen halen en begrijpt dat het leven pas écht waarde krijgt buiten onze comfortzones. Wij zijn misschien niet de ideale optie voor diegene die het idee hebben dat je resultaat behaalt zonder daar enige moeite in te steken. Wij werken graag met leden die oprecht, toegewijd, coachbaar en vindingrijk zijn in het proces naar een vitaler leven.

Wat biedt Climbers Cabin wat een normale sportschool niet heeft?

Naast dat we de meeste ervaring in huis hebben in de omgeving, onderscheiden we ons door onze uitgebreide trainingsaanbod, unieke fitness programma’s, voeding/ leefstijl coaching om ook naast de gym resultaten te behalen, wetenschappelijk onderbouwde methodes, expert coaches, unieke gym locatie, en een sterke, ondersteunende community die elkaar motiveert en inspireert, waardoor je niet alleen komt sporten, maar ook deel uitmaakt van een hechte groep.

Daarnaast hoef je nooit te bedenken wat je gaat trainen, een coach je van A tot Z begeleidt en je nooit alleen hoeft te trainen!

Bekijk hier de verschillende lessen om je trainingsdoelen te bereiken, dit is niet beperkt tot alleen CrossFit lessen. Onze lessen gaan op reservering, zodat de coach iedereen op persoonlijk niveau kan helpen en je niet in een overvolle gym staat.

Naast lessen kun je bij ons ook terecht voor personal training en coaching op meerdere vlakken. Zoals voedinsgscoaching, hulp bij blessures of het volgen van een persoonlijk trainingsschema. Bekijk ons volledig aanbod.

Maar het belangrijkste wat wij bieden is verantwoording. Wij rusten niet totdat jij jouw resultaat hebt behaald! Met ons trainingsaanbod en onze coaching kun je zo één plek vooruitgang boeken op meerdere vlakken.

Ik ben een beginner. Moet ik in vorm zijn om te beginnen?

Nee. Onze trainingsvorm is het programma waarmee je juist in vorm komt. Sterker nog, er is geen beter programma om in vorm te komen. Naarmate je fitter wordt, worden de trainingen vanzelf ook uitdagender. Elke training is ontworpen om je fysiek en conditioneel te verbeteren en je dichterbij je doel te brengen, af te vallen, sterker worden, of het leven een stuk leuker te maken.

Onze trainingen zijn opgedeeld in een A/B/C format. A is voor beginners en C is voor ervaren sporters. Iedereen kan zo op eigen niveau de training meedoen.

We raden nieuwe sporters aan om te starten met het optionele CCC Fundamentals Pakket waarin je in 3 personal training sessies helemaal up-to-date wordt gebracht over alle informatie, technieken en beweegstandaarden die nodig zijn om met de groepslessen mee te kunnen draaien.

Wat zijn jullie tarieven?

Ieder persoon is anders. Een service kan nooit even goed zijn wanneer er een one-size-fits-all programma wordt aangeboden. Een dokter kan ook moeilijk een uitspraak doen over de kosten van een behandeling voordat er eerst onderzocht is naar welke behandeling nodig is.

Na ons gratis kennismakingsgesprek van +/- 30 minuten weten we een stuk meer over jou en jouw doelen. Het gesprek is vrijblijvend en je krijgt ook persoonlijk voedings- en trainingsadvies, ongeacht of je bij ons wilt starten of niet. Na het gesprek kunnen we een programma voorstellen dat het beste in jouw persoonlijk leven past en wat voor jou het meeste resultaat en plezier gaat opleveren.

Om een indicatie te geven; de prijzen voor één uur begeleide groepstrainingen starten vanaf €5 – €8,50. Voor één uur personal training €50-60 afhankelijk van het termijn.

Hoe zit het met voeding?

Al onze (nieuwe) leden krijgen de mogelijkheid om deel te nemen aan het uitgebreide en persoonlijke Climbers Cabin Functioneel Voeden programma. Dit betekent dat je een aantal maanden zal worden gecoacht op jouw voeding en leefstijl met een van onze coaches. Dit is een van de aspecten dat onze gym zo uniek maakt en waarom je veel duidelijker resultaat zult behalen.

Lees meer over onze voedingscoaching.

Ben ik te oud, te zwaar, te zwak?

Nee. Je bent nooit té dit of té dat om kwalitatief te bewegen. Als je dit leest heb je immers een lichaam en dat is alles wat je nodig hebt. Elk programma zal worden aangepast op jouw kunnen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt. Het belangrijkste is dat jij progressie maakt op je eigen niveau en dat je plezier hebt in bewegen. Daar kunnen wij uitstekend bij helpen.

Voor 55-plusser die met gelijkstemmende willen trainen, hebben we een speciaal programma waar mensen tot zelfs 80+ aan meedoen; dit doen we in samenwerking met ZilverFitness.

Wat gebeurt er in mijn eerste training?

Een reis van tienduizend kilometer begint met een kleine stap. De eerste CCC les is altijd even wennen en zal wat moeilijker zijn dan de daaropvolgende lessen. Een hoop nieuwe oefeningen met nieuwe woorden en spierpijn in spieren waarvan je niet zou weten dat je ze had. Tijdens de eerste training vertelt de coach jou precies wat je moet doen tijdens de warming up en de workout. Onze coaches besteden altijd extra aandacht aan nieuwe leden. Ook kun je de coaches en leden altijd benaderen als je een vraag hebt. Aarzel niet om vragen te stellen!

Kan ik CrossFit nog doen als ik al een blessure heb?

Dat hangt af van de blessure. In de meeste gevallen kun je zeker meedoen! Wij passen de trainingen altijd aan naar het individu. Zorg dat je altijd de coach op de hoogte brengt van eventuele blessures of andere lichamelijke klachten/pijntjes hebt

Word ik erg groot/gespierd van deze trainingen?

Als je consistent werkt, wordt je zeker sterker. Helemaal als je voor je lichaam zorgt door goed te eten en voldoende te slapen. Echter is groot of gespierd worden afhankelijk van jouw doel. De nadruk van onze trainingen ligt op functioneel kunnen bewegen, sterker en fitter worden, en conditioneel beter worden; algehele fitheid.

We krijgen weleens van vrouwen te horen dat ze denken dat ze heel snel gespierd worden. Laten we je gelijk van die droom afhelpen. Dat kost enorm veel tijd en heel veel training. Als dat niet je doel is, zal dat ook zeker niet zomaar gebeuren. Het lichaam ‘shapen’ betekend niets meer of minder dan het opbouwen van spiermassa en het verlagen van vetpercentage.

Hoe meet ik fitnessvooruitgang?

Het meten van je vooruitgang is een essentieel onderdeel van elk trainingsprogramma, ongedacht je doel. Progressie merken kan op meerdere manieren.

Met het bijhouden van harde cijfers gerelateerd aan o.a. je lichaamssamenstelling, krachttoename, uithoudingsvermogen en bewegingsbereik. Zoals; je verpercentage, aantal kilo’s dat je tilt, hoe lang je kunt rennen, hoe veel dieper je kunt squatten.

Maar vooruitgang merk je ook met gevoelsmatige ‘cijfers’; de trap makkelijker op lopen met een tas vol boodschappen, langer kunnen spelen met de kinderen, lekkerder in je vel zitten. Daarnaast kan het regelmatig maken van fotos’s en/of video’s je een mooi visueel inzicht geven in je progressie.

Je trainingsresultaten kun je bijhouden in onze app (of gewoon op papier natuurlijk). Voor leefstijl- en voedingscoaching gebruiken we de weegschaal, doen we een vet- en omvangmeting, en maken we voortgangsfoto’s.

Is jullie trainingsvormblessure gevoelig?

Elke vorm van sport kan blessures veroorzaken. Zeker wanneer je fysiek actief bezig bent. Bij CrossFit heb je bijvoorbeeld meer kans op een blessure dan bij zwemmen maar minder dan bij voetbal. Maar als je naar je coach luistert en de instructies volgt, verklein je de kans op blessures. Goed opwarmen en luisteren naar je lichaam is belangrijk.

Er ligt ook nog een groot verschil in de kwaliteit van blessurepreventie tussen verschillende CrossFit gyms. Wij doen er alles aan om de blessures zo laag mogelijk te houden en zijn ook bekwaam in het helpen revalideren van een blessure.

Wat is schalen?

Schalen betekent het aanpassen van de intensiteit op jouw eigen niveau. Als je nog niet sterk genoeg bent, schaal dan naar een lichter gewicht. Als je nog geen pull-ups kunt doen, pak dan een elastische band of doe een ring row. Is een pull-up te makkelijk? Probeer een pull-up met gewicht. Doordat we elke oefening kunnen schalen maken we het toegankelijk en uitdagend voor iedereen.

"The higher you climb, the better the view"

Zet de eerste stap
Werk consistent
Behaal resultaat

Klaar voor jouw eerste stap naar een reis vol groei?