Waarom je in 2016 moet starten met CrossFit

Waarom je in 2016 moet starten met CrossFit

CrossFit Nederland

Staat in 2016 sporten ook weer in de top 5 van je ‘goede voornemens lijstje’, maar ben je iemand die al na een maand of 3 weer afhaakt in de sportschool? Dan moet je echt eens kennis maken met CrossFit. In deze blog zetten wij op een rijtje waarom je in 2016 nog moet starten met CrossFit en waarom je dit wél gaat volhouden.

Weinig tijd om te sporten
Wanneer je normaal gesproken goed resultaat wilt behalen moet je toch al gauw zo’n 3 of 4 dagen per week naar de sportschool. Je legt dan de nadruk op één of twee verschillende spiergroepen, zo’n 60 minuten per training. Voor veel mensen neemt dit gewoon teveel tijd in beslag, waardoor niet het gewenste resultaat wordt bereikt.

Dit is een van de redenen waarom CrossFit zo populair is: tijd vormt namelijk geen obstakel meer. In veel gevallen zijn de WOD’s (Workout Of The Day) ontworpen om slechts 20 minuten of minder te duren en meerdere spiergroepen tegelijk te trainen.

Bij CrossFit Climbers Cabin wordt wel altijd een uur ingeruimd voor je workout. Zo kun je namelijk onder begeleiding van je coach werken aan het perfectioneren van je techniek zodat je WOD’s nog beter kunt uitvoeren en je een betere atleet wordt.

CrossFit is voor iedereen
Vaak wordt gedacht bij CrossFit dat het een sport is voor gespierde topatleten, maar iedereen kan dezelfde routine gebruiken. Oefeningen kunnen namelijk worden geschaald waardoor je op eigen niveau kan meedoen, hoe fit of niet-fit je ook bent!

Complete training
Het unieke aan CrossFit is dat het zich richt op verschillende spiergroepen. Het is geen programma dat zich alleen maar richt op explosiviteit, kracht of uithoudingsvermogen. Het doel is juist fitter te worden op alle fronten!

Geen training hetzelfde
Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen stoppen met fitness is dat ze op een gegeven moment alles wel hebben gezien en het een soort van sleur wordt. CrossFit zal dan ook voor velen een verademing zijn. De programma’s zijn erg afwisselend en vrijwel nooit hetzelfde! Dit zorgt ervoor dat je als CrossFitter nooit in die sleur komt en altijd weer verrast wordt door de diversiteit aan workouts.

CrossFit is leuk!
CrossFit maakt gebruik van methodes die je niet zo snel in de ‘normale sportschool’ tegenkomt. Denk aan het smijten met medicijnballen, trouwspringen, handstands, pull-ups en touwklimmen. Het is een beetje te vergelijken met apenkooien, maar dan voor volwassenen!

Probeer het zelf!
Kom jij een keertje apenkooien bij CrossFit Climbers Cabin? Vraag dan nu online een proefles aan en doe mee!

Klik hier om een proefles CrossFit aan te vragen>>