Wat is CrossFit? - Crossfit Climbers Cabin

Wat is CrossFit?

De 10 CrossFit vaardigheden

Het doel van CrossFit is om je algemene fitheid te verbeteren waardoor we niet op één specifiek onderdeel richten maar alle onderdelen van het lichaam trainen. Wat betekend het nou precies om écht fit te zijn? Er bestaan 10 fysieke vaardigheden, ook wel de 10 domeinen van fitness genoemd:

– Cardiovasculair/respiratory endurance
– Uithoudingsvermogen
– Kracht
– Flexibiliteit
– Power
– Snelheid
– Coördinatie
– Behendigheid
– Balans
– Nauwkeurigheid

De trainingen bestaan uit een specifieke warming-up, kracht & technisch onderdeel, en wordt afgesloten met een uitdagende Workout. Gedurende de training wordt er gebruik gemaakt van barbells, kettlebells, touwen, pull up bars, ringen, D-balls, objecten, etc. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Functionele beweging die worden gedemonstreerd door een ervaren coach.

CrossFit is voor iedereen omdat de Workouts op ieders niveau aan zijn te passen. Jong of oud, dik of dun, marinier of huismoeder, sporter of ondernemer, geblesseerd of niet, 1 of 2 benen – iedereen werkt bij ons aan hetzelfde doel: fitter worden!