Wat is Fitness? - Crossfit Climbers Cabin

Wat is Fitness?

Tof dat we je hier treffen op onze pagina van CrossFit Climbers Cabin Breda. Dat betekend waarschijnlijk dat je net als wij geïnteresseerd bent in fitness en gezondheid. Fitter worden dan waar je nu bent. Fitter dan hoe je je nu voelt. Fitter dan hoe je lichaam er nu uit ziet. Of minstens fit blijven om het ouderdom proces vertragen en om leuke dingen te kunnen blijven doen met het lichaam. Of je nu pas je eerste stap zet op het gebied van fitness, of al jaren ervaring hebt, je bent hier om te groeien en om meer uit het fysieke leven te halen. Ons vak van expertise.

Of je nu nog je puberteit zit of al lang met pensioen bent, topatleet of herstellende van een zware blessure; functioneel bewegen en eten is een zege voor iedereen. Laten we eerst eens ontdekken wat we precies met ‘ Fit ’, ‘ Fitness ’ en ‘ CrossFit ’ bedoelen.

 

Simpelweg gezien bedoelen we met ‘fit’ een persoon die het vermogen heeft om onder alle levensomstandigheden een element van gezondheid weet te behouden. Het vermogen om dagelijkse activiteiten uit te voeren zonder vermoeidheid. Genieten van fietsen, wandelen, sporten, reizen, avontuur, met (je) kinderen spelen, en dat zonder met pijn uit elkaar te vallen. Trots kunnen zijn op het lichaam die je naakt in de spiegel ziet staan. In ons perspectief zou dit de minimale basis van een gezond leven moeten zijn.

 

Wanneer het woord ‘fitness’ wordt gebruikt denken de meeste nog steeds vaak aan mensen die alleen op spiermassa richten. Wij stellen echter dat dit een verdraaid beeld is van fitness, en spiermassa is één van de vele aspecten van fitness. Fitness is een voorwaarde om fysiek fit, capabel, en gezond te zijn. Kort samengevat omvat fitness de volgende kenmerken:

  • Een gezonde samenstelling van vet & spieren
  • Mentale scherpte
  • Cardio & spier uithoudingsvermogen
  • Spier kracht
  • Mentale kracht
  • Snelheid & Behendigheid
  • Coördinatie & Evenwicht
  • Flexibiliteit en Mobiliteit

Een hele lijst. Je zou kunnen stellen dat we deze kenmerken tien, al dan niet honderd duizenden jaren nodig hebben gehad om te kunnen overleven in een vijandige omgeving. Vandaag de dag is dat natuurlijk anders, maar het verlies van fitness gaat gepaard met allerlei welvaartsziektes die vandaag de dag prevalent zijn in onze samenleving.

CrossFit is simpelweg de term voor de sport van fitness. Maar hoe bereiken we deze fitness nou? En hoe zorgen we ervoor dat we fit blijven? 

Daar zijn verschillende manieren om achter te komen, maar de beste is door het zelf te ervaren. Je bent welkom om Gratis mee te komen trainen in Breda met een CrossFit groepstraining of personal training. Ben je nog helemaal nieuw? Start dan eerst met en gratis en geheel vrijblijvende intake!

Check ons ook op Instagram of Facebook.