Wat je kan leren van beginnende CrossFitters

Wat je kan leren van beginnende CrossFitters

CrossFit beginner

Veel CrossFitters denken juist dat ze leren van coaches en meer ervaren leden, maar je leert ook zeker een hoop van beginners… In dit artikel ontdek je waarom dat is.

Echte doorzetters
CrossFitters die al een aantal jaren de sport beoefenen zullen niet zo gauw meer geïntimideerd zijn. Maar als je net begint is dit wel anders. Het eerste wat je opvalt zijn de superfitte mensen die tekeer gaan met gewichten alsof het niets voorstelt en een perfecte handstand uitvoeren. Je raakt hier redelijk snel aan gewend maar in het begin kan het nogal intimiderend overkomen. Vergeet dan niet door te zetten. Gaan je pull-ups niet zo lekker, gebruik dan gewoon een trainingsband. En wilt die handstand maar niet lukken, vergeet dan niet, als je genoeg oefent komt er een dag dat die wel lukt. Doorzettingsvermogen is de sleutel als jij goed wilt worden in CrossFit!

Jezelf 100% geven bij elke workout
Hoe langer je aan CrossFit doet, hoe beter je naar je lichaam leert luisteren. Dit is natuurlijk goed, maar veel CrossFitters missen de tijd dat ze eigenlijk té fanatiek waren. Als beginner denk je namelijk nog niet na over de spierpijn de volgende dag. Elke workout is een verrassing voor je en je geeft je de volle 100%. Zo leer je je grenzen verleggen, wat voor ervaren CrossFitters steeds moeilijker wordt.

Je maakt onderdeel uit van een community
De eerste trainingen ben je als beginner vaak nerveus en opgewonden. Maar het mooie van CrossFit is dat je je al snel thuis voelt. Hoe je er ook uitziet, wat je doet in het dagelijks leven of waar je vandaan komt, voor CrossFitters doet dit er niet toe. We zien dan ook vaak dat beginners snel worden opgenomen in de groep en trainingsmaatjes leren kennen.

WAAROM je een oefening uitvoert en niet HOE
Dit is iets waar ervaren CrossFitters zich vaak op betrappen. Ze vergeten soms waarom ze een oefening uitvoeren en zijn meer gefocust op hoe ze hem uitvoeren. Een beginner is juist geïnteresseerd in waarom een oefening wordt uitgevoerd. Als dit duidelijk wordt uitgelegd, dan is het voor diegene ook een stuk logischer hoe de oefening moet worden uitgevoerd.

Wees een leraar
Het gevoel dat je iemand iets leert is geweldig, zo ook bij CrossFit. Dus heb jij al flink wat ervaring, stel jezelf dan op als soort van mentor voor beginners. Je zal misschien denken, wat kan ik in godsnaam iemand leren, maar daar sta je zelf vaak nog van te kijken. Vergeet niet jezelf kwetsbaar op te stellen en onthoud dat ook jij niet alles kan weten. Leer van elkaar!

Wil jij beginnen met CrossFit?
Ga de uitdaging aan en vraag een gratis proefles aan! Tijdens de proefles maak je kennis met onze community, kom je meer te weten over CrossFit en kun je een workout mee doen.

Proefles CrossFit