Your body is an instrument - Crossfit Climbers Cabin

Your body is an instrument

Human Body CrossFit

Waarschijnlijk wist je dit al, maar als je dit leest heb je een lichaam. Dit lichaam zien we voor nu even als een instrument. Je hebt dit instrument geleend waarvan ik de verstrekker aan jouw verbeelding overlaat. Het instrument is geleend omdat er een houdbaarheidsdatum op zit, en dat afhankelijk is van verschillende factoren waaronder hoe jij er mee omgaat. Het leven met dit instrument is een essentieel onderdeel van onze ‘menselijke’ ervaring. Het fungeert als een brug tussen onszelf (innerlijke) en onze omgeving (uiterlijke), en we hebben geen idee hoe dit instrument optimaal werkt. Echter kunnen we hem wel degelijk verbeteren, upgraden en scherpstellen naar jouw hartenlust. Wanneer je het instrument te strak spant, breekt het. Wanneer je hem te slap laat, maakt het geen muziek. We gebruiken dit instrument om het instrument in stand te houden door het dagelijks te verlenen, we houden ervan om het instrument te plezieren, om met mede instrumenten muziek te maken, en om nieuwe instrumenten groot te brengen.

Maar in welke kwaliteit bespelen we dit instrument nu echt? Hoe functioneert het wanneer je het de hele dag gebruikt om hem in dezelfde houding weg te zetten? Hoe klinkt de muziek wanneer je interesse niet verder gaat dan hoe het eruit ziet? Hoe fijn voelt het instrument als je beperkt bent in wat je er mee kunt?

Wij geloven dat het beteren van ons instrument direct invloed heeft op onze menselijke ervaring (ongeacht leeftijd). Niet alleen hoe het eruit ziet, hoe vermogend het is, maar ook wat je er mee kunt. Hoe je ermee leert ontdekken, creatief de taken van het leven weet op te lossen, en duurzaamheid en veerkracht ontwikkeld. Omdat jij onlosmakelijk bent verbonden met dit instrument, zorgt een beter instrument en betere handleiding voor een betere jij.